Renginį pristato
Rugpjūčio 12 d. 19:30 Pažaislio vienuolyne

PASAULIO MUZIKOS ŽVAIGŽDĖS UKRAINAI


Atlikėjai

KAUNO MIESTO SIMFONINIS ORKESTRAS
Vyr. dirigentas Constantine Orbelian, vadovas Algimantas Treikauskas

KAUNO VALSTYBINIS CHORAS
Meno vadovas ir vyr. dirigentas Robertas Šervenikas

Solistai:
AUSTĖJA ZINKEVIČIŪTĖ (sopranas)
ANDREI BONDARENKO (baritonas)
ANDRII MURZA (smuikas)

Dirigentė OKSANA LYNIV


Programoje
Mykola Lysenko – „Bozhe velykyj, jedynyj“ („Dievas yra didis, vienas ir vienintelis“)
Evhen Stankovych – „Ukrainiečių poema“ smuikui ir kameriniam orkestrui
Richard Wagner – Volframo arija iš operos „Tanhoizeris“
Francesco Cilea – Adrianos arija iš operos „Adriana Lekuvrer“
Wolfgang Amadeus Mozart – Cerlinos ir Don Žuano duetas iš operos „Don Žuanas“
Wolfgang Amadeus Mozart – Rondo C-dur, KV 373
Wolfgang Amadeus Mozart – „Ave verum corpus“, KV 618
Antonín Dvořák – Undinės arija iš operos „Undinė“
Platon Maiboroda – „Ridna Maty Moja“ („Brangioji mano mama“)
Giuseppe Verdi – Choras iš operos „Traviata“
Gioacchino Rossini – Operos „Semiramidė“ uvertiūra
Giuseppe Verdi – Čigonų choras iš operos „Trubadūras“
Myroslav Skoryk – „Ispaniškas šokis“
Giuseppe Verdi – Triumfo maršas iš operos „Aida“
Giuseppe Verdi – Leonoros ir Grafo di Lunos duetas iš operos „Trubadūras“
Yurii Shevchenko – „My ye“ („Mes esame“)
Franz Lehár – Hanos ir Danilo duetas iš operetės „Linksmoji našlė“

Bilietai
Bilietų kaina: 20, 30 Eur. Senjorams (su pažymėjimais) taikoma 30 % nuolaida 1 bilietui. Neįgaliems asmenims (su pažymėjimais) taikoma 50 % nuolaida 1–2 bilietams. Jaunimui (7–25 m.) taikoma 30 % nuolaida 1 bilietui.
Bilietų kaina renginio dieną: 25, 35 Eur. Koncerto dieną nuolaidos netaikomos.

Renginys Facebook

Pažaislio muzikos festivalis ir „Kaunas – Europos kultūros sostinė 2022“ š. m. rugpjūčio 12 d. Pažaislio vienuolyno didžiajame kieme pakvies į išskirtinį muzikinį projektą „Pasaulio muzikos žvaigždės Pažaislyje“, skirtą Ukrainai. Pasaulinio garso dirigentė ukrainietė Oksana Lyniv kartu su savo tautiečiais – baritonu Andrei Bondarenko, smuikininku Andrii Murza, jauna Lietuvos dainininke Austėja Zinkevčiūte, Kauno miesto simfoniniu orkestru bei Kauno valstybiniu choru atliks programą, skirtą savo Tėvynei. Koncerte be žinomų klasikos kūrinių daug dėmesio bus skiriama ukrainiečių kompozitorių muzikai.

Visos lėšos, surinktos už parduotus bilietus į šį koncertą, bus skirtos nuo karo nukentėjusiam Ukrainos jaunimo simfoniniam orkestrui paremti.

Tarptautinį pripažinimą pelniusi dirigentė OKSANA LYNIV yra pirmoji moteris dirigentė „Bayreuth Festival“ istorijoje, kuriame ji 2021 m. debiutavo su opera – „Skrajojantis olandas“. Menininkė yra ir pirmoji italų operos teatro „Comunale di Bologna“ orkestro vyriausioji dirigentė moteris, o nuo 2022 m. ir šio teatro muzikos vadovė. O. Lyniv pasiekimai ir talentas gavo aukščiausią įvertinimą ir 2020 m. Tarptautiniuose operos apdovanojimuose („International Opera Awards“) – ji pelnė „operos Oskarą“ geriausios dirigentės kategorijoje. Savo šalyje O. Lyniv yra festivalio „LvivMozArt“ įkūrėja ir meno vadovė, Ukrainos jaunimo simfoninio orkestro (YsOU) įkūrėja, dirigentė ir meno vadovė.

Ukrainos atlikėjai baritonas Andrei Bondarenko ir smuikininkas Andrii Murza, Oksanos Lyniv sutuoktinis – taip pat tarptautinėse scenose puikiai žinomi ir pripažinti menininkai. 2011 m. A. BONDARENKO laimėjo aukščiausią apdovanojimą prestižiniame „BBC Cardiff“ konkurse metų dainos atlikėjo kategorijoje. Solisto repertuare yra visos pagrindinės baritono partijos, o jo pasirodymais gėrėjosi „Carnegie“ (JAV), „Wigmore“ (D. Britanija) koncertų salių, Kelno, Berlyno, Miuncheno, Štutgarto, Ciuricho, Sidnėjaus bei kitų garsiausių pasaulio operos teatrų klausytojai. Lietuvos operos mylėtojai taip pat puikiai prisimena A. Bondarenkos sukurtą Onegino vaidmenį Dalios Ibelhauptaitės 2016 m. režisuotoje P. Čaikovskio operoje „Eugenijus Oneginas“. A. Bondarenko bendradarbiavimų sąraše jau rikiuojasi tokios pavardės, kaip Ivoris Boltonas, Yannikas Nézet-Seguinas, Vasily Petrenko, Enrique Mazzola, Kirilas Karabitsas, Andrew Littonas, Teodoras Currentzis, Michaelis Sturmingeris, Omeras Meiras Wellberis, Daniele Callegari, Lorenzo Viotti, Stefano Ranzani, Giacomo Sagripanti, Giampaolo Bisanti, Nickas Carteris, Ivanas Repušićas, Dmitry Kitajenko ir Cornelius Meisteris.

Smuikininkas ANDRII MURZA greta solinės ir kamerinės muzikos atlikėjo karjeros yra tarptautinio Odesos smuikininkų konkurso įkūrėjas bei meno vadovas. A. Murza yra dalyvavęs tarptautiniuose Heidelbergo, Santandero, „LvivMozArt“ festivaliuose, koncertavęs daugelyje Europos, Azijos ir JAV koncertų salių. A. Murza kaip solistas koncertavo su Baden-Badeno filharmonijos, Kordobos, Ukrainos nacionaliniu simfoniniu, Odesos simfoniniu orkestrais, bendradarbiavo su žymiais pasaulio dirigentais: Oksana Lyniv, Azizu Shokhakimovu, Pawelu Przytocki, Hobartu Earle bei Peteriu Csaba.

Pažaislio vienuolyno didžiajame kieme įvyksiantis muzikinis projektas „Pasaulio muzikos žvaigždės Pažaislyje“ yra „Kaunas – Europos kultūros sostinė 2022 “ programos dalis.

Renginio vieta

Visos festivalio naujienos pašto dėžutėje

Festivalį pristato radijas
Festivalį finansuoja
Mecenatas
Generalinis rėmėjas
Festivalio bankas
Pagrindiniai rėmėjai
Informaciniai partneriai
Skip to content